ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΑΤΑΣΑ ΠΕΤΡΟΥιλοξενούμενη μας 
σήμερα....


(θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από το μη αναμενόμενο) είναι μια πολύ δυναμική προσωπικοτητα,με ισχυρό λογο,με ευδιάκριτη απλοτητα…και φυσικά με απίστευτη ομορφιά!
Σίγουρα περιμένατε να ξεκινήσω από το τελευταίο χαρακτηριστικό ,τονίζοντας την αναμφίβολα εντυπωσιακή παρουσία της  όμως  προσωπικά θέλω να αφήσουμε το προφανές και να μάθουμε μέσα από αυτή την συνέντευξη όσο γίνεται περισσότερα πράγματα για την Ιωάννα  Μαλέσκου  από μια διαφορετική οπτική!
Σε καλωσορίζω στο Creteonair και σε ευχαριστώ για την ευγενική σου αποδοχή στην πρόσκληση μου να μας παραχωρήσεις αυτή την συνέντευξη....
Σε μια απάντηση σου σε μια παλαιότερη συνέντευξη σου στάθηκα σε ένα σημείο που μου έκανε εντυπωση. Απάντησες σχετικά με την ενασχόληση σου με τα τηλεοπτικά πράγματα μετά τα καλλιστεία…
Την παραθέτω όπως ακριβώς την είπες :΄΄Χαίρομαι διπλά, γιατί όταν σε πετάνε σε έναν ωκεανό και κολυμπάς, είναι υπόθεση. Όταν όμως κολυμπάς, γλιτώνεις από καρχαρίες και περνάς και στην απέναντι όχθη, τότε είναι νίκη και δικαίωση΄΄…Υπήρξαν καρχαρίες στο δρόμο σου; Τι έκανες για να τους προσπεράσεις;

Σαφέστατα και υπήρξαν ‘’καρχαρίες’’ με την έννοια των δυσκολιών, των εμποδίων αλλά κυρίως των ανθρώπων που τα έθεταν. Τις περισσότερες φορές όμως αλήθεια έτσι δε γίνεται, όταν είσαι κάπου νεόφερτος, ενοχλείς. 

Είτε γιατί ‘’ξεβολεύεις’’ είτε γιατί απλά μπαίνεις σε νερά που έως τότε θεωρούνταν άλλων. Και ασφαλώς δεν είναι κανείς πρόθυμος να σε συμβουλεύσει ή να σε βοηθήσει. Περιμένουν να αποτύχεις. 

Στην πραγματικότητα όμως, καθένας έχει κάτι να προσφέρει, καθένας είναι διαφορετικός, η πίτα έχει μερίδιο για όλους αν και εφόσον είναι άξιοι και δουλεύουν. 

Κι εγώ ανέκαθεν υπήρξα εργατική, προσγειωμένη και συγκεντρωμένη στους στόχους μου. Στους όποιους στόχους έχω και θα συνεχίσω να θέτω στη ζωή μου.

Η συνέπεια λόγων και πράξεων, η υπομονή, η επιμονή και η σκληρή δουλειά είναι τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία, κατά τη γνώμη μου. Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να ξεπερνάς δυσκολίες ..εννοείται πως οι όποιες απογοητεύσεις είναι στο πρόγραμμα.

Και οι τρικλοποδιές επίσης. Ομως η αλήθεια και η καλή προαίρεση, αργά ή γρήγορα σε οδηγούν σε όμορφα μονοπάτια. Και έτσι αποκτάς εμπειρίες και ‘’ψήνεσαι’’.


Μιας και καταγόμαστε και οι δυο από την Ήπειρο αλλά λατρεύουμε την Κρήτη πρέπει να σε ρωτησω….αν σου λείπει ο τόπος σου,αν ήθελες να κάνεις και εκεί πράγματα και φυσικά… ποιες  ομορφιές ξεχωρίζεις και στους δυο τόπους


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Και ασφαλώς αποτελεί για μενα τόπο αγαπημένο, τόσο λόγω των όμορφων αναμνήσεων που τη συνοδεύουν όσο και γιατί εκεί ζει μόνιμα  η οικογένειά μου.
Επιστρέφω για λίγες ημέρες συνήθως τα καλοκαίρια. 

Όσο το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν.

Ωστόσο μόνιμα δε θα επέστρεφα. Η πορεία και οι επιλογές μου έχουν ορίσει χρόνια τώρα τον προσανατολισμό μου.

Αναφορικά με τις ομορφιές, η Ηπειρος γενικότερα λόγω κλίματος, έχει πολλή και έντονη βλάστηση. Οι βροχές βλέπεις! Η Πρέβεζα δε, ένα παραπάνω με τα νερά του Αμβρακικού και τη γαλήνη που της προσδίδει.

Η Κρήτη κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τόπος ευλογημένος! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.. Άλλωστε η Ελλάδα μας έχει  αδιαμφισβήτητα σε κάθε γωνιά της  αμέτρητες -συχνά κρυμμένες- ομορφιές!


Θα ήθελα να μας περιγράψεις τα αισθήματα που ένιωσες σε δυο στιγμές της ζωής σου.
Η πρώτη είναι η στιγμή της στέψης σου στα καλλιστεία και η δεύτερη όταν μπήκες για πρώτη φορά στο πλατό και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να βγεις στον αέρα.


Το κοινό των δύο αυτών εμπειριών, είναι σίγουρα το χτυποκάρδι και η αγωνία. Και στις δύο αυτές στιγμές  κρινόμουν και μάλιστα αυστηρά.

Βγήκα μπροστά σε κόσμο, ζωντανά (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) με την προσδοκία να με αποδεχθούν, να ‘’αρέσω’’ σαν σύνολο. 

Όχι μόνο σαν εικόνα εξωτερική - εμφάνιση- αλλά κυρίως σαν ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Ασφαλώς και τα Καλλιστεία ήταν μια πιο παρορμητική νεανική επιλογή μου. Μου το πρότειναν και σκέφτηκα, γιατί όχι; Αλλωστε ποτέ δεν είχα βλέψεις να γίνω μοντέλο. Δε διέθετα ούτε τα προσόντα που απαιτούνται ούτε και ήθελα να αποκτήσω μια τέτοια ταυτότητα. Κέρδισα όμως αναγνωρισιμότητα.

Τα βήματά μου στην τηλεόραση ήταν ασφαλώς μια πολύ πιο σοβαρή και συνειδητοποιημένη απόφαση. Αν και προέκυψε αυθόρμητα, οπότε αρχικά πάλι σκέφτηκα, γιατί όχι; Δεδομένου ότι ήμουν δασκάλα, επέλεξα ο προσανατολισμός μου και μέσα από τα τηλεοπτικά μου βήματα να είναι ‘’διδακτικός’’. Εννοώ, να έχω κάτι να ‘’δώσω’’ στον κόσμο. Να έχω να πω πράγματα και βεβαίως να  τους κάνω να χαμογελούν.


Η τηλεόραση είναι ένας αβέβαιος χώρος .Ανεβάζει και κατεβάζει ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες της…σε ένα τόσο σκληρό χώρο πόσο σκληρή πρέπει να είσαι ή να γίνεις  για να επιβιώσεις; 

Η τηλεόραση είναι ένας εξ ορισμού ανταγωνιστικός χώρος. Και σαφέστατα χρειάζεται γερό στομάχι.

Σκληρή έγινα σταδιακά με το χρόνο, απέναντι σε ανθρώπους αλλά κυρίως καταστάσεις τοξικές για μενα. Δεν ήμουν πάντα έτσι. Αλλά ψήνεσαι. Διαμορφώνεσαι. Αναθεωρείς για πολλά. Αλλιώς ..επιλέγεις να κάτσεις σπίτι σου. 

Σίγουρα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι κομμάτι μιας μεγάλης υγιούς οικογένειας, αυτήν της ΚΡΗΤΗ TV. Που από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με αγκάλιασε. Είναι σπουδαίο πράγμα να αισθάνεσαι ασφάλεια όταν σχεδόν τα πάντα γύρω σου, χαρακτηρίζονται από  αβεβαιότητα. 

Απαιτείται όμως να προσπαθείς και να εργάζεσαι σκληρά, να δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό και να εξελίσσεσαι. Να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, ποιοι πίστεψαν σε σενα και να μένεις σταθερός στις αξίες και τα πιστεύω σου.

Τι θεωρείς πως σε χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητα;

Είμαι λιγάκι πεισματάρα νομίζω και δίνομαι ολοκληρωτικά σε κάτι που αγαπώ και πιστεύω. Δεν μπορώ την αδικία και την αχαριστία. Υποστηρίζω τις επιλογές μου και υφίσταμαι τις όποιες συνέπειες αυτές επιφέρουν.


Eχεις κάνει ανώτατες σπουδές  αυτό σημαίνει ότι είσαι μια γυναίκα με  υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ευφυΐα ….τι συμβουλές θα έδινες στις νέες κοπέλες που θα ήθελαν να κάνουν καριέρα στα media;

Ανεξάρτητα από τις σπουδές που έχει κάνει κάποιος, θεωρώ σπουδαίο πράγμα να μιλάμε για πνευματική καλλιέργεια και κυρίως για παιδεία.

Τα media αλλά και κάθε άλλος τομέας που σχετίζεται με την επικοινωνία, την είδηση, την πληροφορία..κάνει αυτόν που ασκεί το επάγγελμα αυτό, υπόλογο όσων λέει, όσων μεταφέρει. 

Χρειάζεται συνέπεια, καθαρότητα και πολλή δουλειά. Κόπο, θυσίες και σίγουρα πείσμα. Τίποτε δε χαρίζεται. Και τίποτε δεν είναι μόνιμο.

Παιδαγωγικές σπουδές άρα φαντάζομαι και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά...θα ονειρευόσουν μια μεγάλη οικογένεια;

Αγαπώ τα παιδιά και ασφαλώς θέλω να κάνω και τη δική μου οικογένεια κάποια στιγμή. Οχι πολλά παιδιά, θα ήθελα 2.
Κι αυτά με μικρή διαφορά ηλικίας. Ελπίζω κι εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να γίνω μανούλα και να είμαι και καλή . . Δύσκολο επάγγελμα να είσαι γονιός!

Πως νοιώθεις όταν βλέπεις αποσπάσματα των εκπομπών σου από άλλες  εκπομπες…πως το αντιμετωπίζεις….έχει τύχει να σε ενοχλήσει κάτι;

Επειδή έχω χιούμορ, η αλήθεια είναι ότι όταν τα αποσπάσματα επικεντρώνονται σε πιο..αστείες, χαριτωμένες στιγμές από την εκπομπή μου, κομμένες και ραμμένες με μια πιο χιουμοριστική διάθεση, γελώ. 

Συνήθως αυτά αφορούν στιγμές μου στην κουζίνα, στην ενότητα της Μαγειρικής. Τότε είναι η πιο χαλαρή Ιωάννα. Η Ιωάννα που μαγειρεύει με το φιλαράκι της και απευθύνεται στις φίλες τηλεθεάτριές της.

Δε σου κρύβω όμως ότι καμιά φορά προβληματίζομαι γιατί ανησυχώ ότι θα παρερμηνευθούν οι προθέσεις και ο τρόπος μου. 

Ένας συνεπής τηλεθεατής όμως γνωρίζει καλά ποια είναι η ‘’Μαλέσκου από το Καλό Μεσημέρι’’ και πώς προσαρμόζεται και στο πιο αυστηρό και στο πιο..ευχάριστο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας ενότητας. 
Σε εμπαθείς και άδικες προσεγγίσεις δε στέκομαι. Δεν έχει άλλωστε νόημα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς κακή πρόθεση.
Σίγουρα το λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου και σίγουρα κατανοώ τους λόγους που επιλέγονται τέτοια αποσπάσματα και όχι συνεντεύξεις μου ακόμη και από αναγνωρίσιμα πρόσωπα.

Οι Κρητικοί φημίζονται για τον ιδιαίτερα εκδηλωτικό τους χαρακτήρα .Έχεις ζήσει κάποια στιγμή τέτοιας εκδήλωσης θαυμασμού που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας

Λαμβάνω τόση αγάπη καθημερινά που …νιώθω ευγνώμων και τυχερή! 
Έχω βιώσει και εξάρσεις θαυμασμού στο παρελθόν με καντάδα κάτω από το παράθυρό μου, ραβασάκια , δωράκια και γράμματα αγάπης από άγνωστους παραλήπτες, το πορτρέτο μου σκαλισμένο σε ξύλο βασισμένο σε φωτογραφία που με έβγαλαν εν αγνοία μου στο δρόμο ..
Λουλούδια στο γραφείο μου από ρομαντικούς τηλεθεατές, δωράκια από φίλες τηλεθεάτριες..
Είναι πολλά και είναι όλα όμορφα.! Οταν φυσικά ο θαυμασμός δεν ξεπερνάει το μέτρο, είναι κάτι απόλυτα ευγενές και καλοδεχούμενο!

Μετά την επιτυχία που βίωσες και συνεχίζεις να βιώνεις  ποια όνειρα ακολουθούν….

Εχω μάθει να δουλεύω σκληρά και να αφήνω τη ζωή να μου υποδεικνύει ποιες αποφάσεις είναι σωστές για μενα. 
Δεν κάνω όνειρα  όχι για να μην απογοητευτώ αν αυτά δεν υλοποιηθούν, αλλά γιατί η ζωή μού  έχει δείξει ότι τα απρογραμμάτιστα είναι τα ωραιότερα! 
Ευχομαι κάθε χρόνο να είμαι και καλύτερα. Να έχω την υγειά μου και να εξελίσσομαι πρώτα σαν άνθρωπος και εν συνεχεία επαγγελματικά!


Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα που είχαμε και την απλότητα με την όποια μίλησαμε και αποδέχτηκες την πρόσκληση μου . Ευχόμαι κάθε όνειρο σου να γίνει πραγματικότητα..!

Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι τόσο σε εσάς όσο και στους αναγνώστες σας να ζουν το σήμερα και να απολαμβάνουν ακόμη και τις πιο μικρές πλην όμως σημαντικές στιγμές της κάθε ημέρας!

0 Σχόλια