Γράφει η Μαρία Τσατσαρώνη 
Beauty editor-Nail artist✍

Οι περισσότερες από εμάς τα αγαπάμε και αν όχι ακόμα τότε σίγουρα στην πρώτη επαφή μαζί τους θα τα λατρέψεις, εγώ το κάνω πίστεψέ με!!! Ο λόγος? Μα για αυτό το πολύτιμο εργαλείο που πρέπει να έχει θέση σε όλα τα νεσεσέρ, τα πινέλα!

Τώρα όμως -για εμάς τους λάτρεις- υπάρχει ένα πρόβλημα, ποτέ δε μας είναι αρκετά, σωστά? Έτσι λοιπόν καταλήγουμε να έχουμε τόσα που στην ουσία δε χρησιμοποιούμε. 

Και από την άλλη πλευρά έρχεστε κι εσείς που ή θέλετε μόνο τα απαραίτητα ή σας μπέρδεψε η επιλογή και απλά το αφήσατε ΄για μία άλλη φορά΄.

Οπότε κάπου εδώ θα σου ΄΄γνωρίσω΄΄ τα απαραίτητα :


1. Πινέλο Foundation(primer/make up)
 Σου προτείνω κάποιο πυκνό με κοντές τρίχες αν θες κάλυψη, αν όχι τότε ένα με διπλές τρίχες θα σου δώσει το αέρινο αποτέλεσμα που ζητάς. 
× Όχι flat πινέλο γιατί μπορεί να σου κάνει γραμμές και να σε δυσκολέψει στην εφαρμογή.

2. Πινέλο Concealer
Στη δική σου κρίση ;)

3. Πινέλο Πούδρας
 Ένα φουντωτό, απαλό είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα. Plus μπορείς να τοποθετήσεις το bronzer σου με αυτό για ένα φυσικά ηλιοκαμένο look.

4. Πινέλο Ρουζ
 Σαν της πούδρας πιο μικρό φυσικά, κυκλοφορεί και κοφτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν κάνεις φωτοσκιάσεις/΄΄κοψίματα΄΄/contouring.

5. Πινέλα Ματιών
Εδώ επικρατεί ο χαμός χαχαχα 
✓Ένα flat πινέλο μεσαίου μεγέθους για να τοποθετείς τη σκιά.
✓Ένα μικρότερο για τις λεπτομέρειες ή για τοποθέτηση σκιάς στα σημεία με μικρότερη επιφάνεια.
✓Ένα πινέλο σβησίματος/blending, είναι με οβάλ άκρη ώστε να αναμειγνύει τις σκιές μεταξύ τους αλλά και να σου δώσει ένα ομοιόμορφο μη γραμμικό αποτέλεσμα.

6. Πινέλο Φρυδιών (3in1)
 Καλύτερη επιλογή να βρεις ένα που η μία άκρη είναι βουρτσάκι και η άλλη πινέλο μικρό και κοφτό, έτσι έχεις χτενισμένα φρύδια, βλεφαρίδες και μπορείς να κάνεις και eyeliner ή αν ΄΄το ‘χεις΄΄΄σχηματισμό φρυδιών.

7. Πινέλο Highlighter
 Με οβάλ άκρη, θα σε βοηθήσει στην τοποθέτηση στα σημεία που θες τη λάμψη σου χωρίς να ξεφύγεις.

8. Πινέλο Βεντάλια 
 Το λένε έτσι γιατί έτσι μοιάζει, επίσης βοηθάει στην τοποθέτηση και στην ποσότητα του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσεις και μάντεψε(!) είναι πολυχρηστικό!!! Μπορείς να βάλεις επίσης bronzer ή και να καθαρίσεις από το πρόσωπο τυχόν υπολείμματα σκιάς που έχουν πέσει.

Αυτά είναι τα βασικά για εμένα, θα σου ΄΄λύσουν΄΄ τα χέρια και θα σου δώσουν ένα πολύ σωστό, γρήγορο και όμορφο αποτέλεσμα. Επίσης δε θα χρειαστεί να πάρεις πολλά μιας και κάποια από αυτά είναι για διάφορες χρήσεις. Πρόσεξε μόνο πριν από κάθε διαφορετική χρήση να τα καθαρίζεις λίγο ώστε να μην έχεις αλλοιώσεις στα χρώματα. 


Τώρα εσύ είσαι ελεύθερη να επιλέξεις και να αποκτήσεις όσα θες, στην αγορά υπάρχουν όλα τα στυλ σε κάθε είδος, για όλα τα σημεία του προσώπου και μπορείς να δεις τι σου ταιριάζει. 
Έτσι θα μπεις σε αυτόν τον ΄΄μαγικό΄΄ κόσμο ή θα τον εμπλουτίσεις και θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο!

Εγώ θα σου επισημάνω μόνο να επιλέξεις καλή τρίχα, ακόμα και η συνθετική τρίχα πλέον βγαίνει σε πολύ καλή ποιότητα, είναι απαλή και είναι για χρήση με όλα τα προϊόντα. Τώρα αν τύχει να αγοράσεις κάποιο με φυσική τρίχα να σου πω ότι ενδείκνυται μόνο για προϊόντα σε μορφή πούδρας.

Καλές αγορές!0 Σχόλια