Γράφει η Μαρία Τσατσαρώνη✍
Beauty editor-Nail artistΣε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τα πινέλα γενικά, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τον καθαρισμό και τη φροντίδα τους όμως. Το πινέλο έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και δε νοείται να χρησιμοποιείται χωρίς καθάρισμα. Φέρει βακτήρια που μπορεί να καταστρέψουν το ίδιο αλλά ακόμα χειρότερα να κάνουν κακό στην επιδερμίδα μας, ιδίως αν πάσχουμε από κάτι δερματικό π.χ ακμή που το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εξαπλωθεί.

Λοιπόν, το ιδανικό είναι να πλένουμε τα πινέλα μετά από κάθε χρήση, δύσκολο λίγο ε? Το ξέρω αλλά είναι απαραίτητο!!

Αν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον μπορούμε να τα καθαρίσουμε με κάποιο μωρομάντηλο και/ή διάφορα brush cleansers που κυκλοφορούν στο εμπόριο και φυσικά τα σκουπίζουμε έως ότου δεν βγάζουν πλέον χρώμα πάνω στο χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χρόνο και κάποια επιπλέον χρήση, όμως δεν ενδείκνυται ως ο κύριος καθαρισμός των πινέλων μας. 

Extra Tip


Τα brush cleanser προσφέρουν και απολύμανση και γρήγορο στέγνωμα.

Επίσης μπορείς να προμηθευτείς αντιμικροβιακά μαντηλάκια όπως αυτά για τα χέρια ή ακόμα μπορείς να ψεκάσεις λίγο καθαρό οινόπνευμα.

Στο κυρίως τώρα, πρέπει το λιγότερο να πλένουμε τα πινέλα μια φορά τη βδομάδα και αυτό μόνο αν αφορά προσωπική χρήση!

Απαγορεύεται μετά από κάθε χρήση να μην τα καθαρίζεις, σκέψου ειδικά τα κρεμώδη προϊόντα που έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση πως πάνε και μένουν στις τρίχες τις οποίες ακουμπάς πάλι στο δέρμα σου, άσχημο!

Για το πλύσιμό τους τώρα το μόνο που θα χρειαστείς είναι το σαμπουάν σου, τρεχούμενο χλιαρό νερό και τα χέρια σου, είδες δεν είναι κάτι! 

Βάζουμε σαμπουάν στο χέρι.
Βρέχουμε το πινέλο και το τρίβουμε απαλά(!!!) μέχρι να δούμε ότι ο αφρός είναι άσπρος(αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε).
Ξεπλένουμε με την ίδια κίνηση όπως το πλύσιμο.
Στύβουμε και σκουπίζουμε σε ένα χαρτί ή πετσέτα ελαφρά τις τρίχες ώστε ταυτόχρονα να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
Ακουμπάμε σε μία επίπεδη επιφάνεια με τις τρίχες να μένουν στον αέρα(ιδανικά μπορούμε να τα κρεμάσουμε με τις τρίχες προς τα κάτω)
Αυτό ήταν!

Extra


Εναλλακτικά κυκλοφορούν γάντια/βάσεις (κατά βάση σιλικόνης) που κάνουν το πλύσιμο παιχνιδάκι.
Και βάσεις στεγνώματος πινέλων που μπορείς να τα τοποθετείς με τις τρίχες προς τα κάτω χωρίς να ψάχνεις κάθε φορά μέρος να τα βάλεις (αυτή μπορείς να τη χρησιμοποιείς και ως βάση γενικά για τα πινέλα σου).

 ΠΡΟΣΟΧΗ
× Δεν τοποθετούμε τα πινέλα κάθετα με τις τρίχες προς τα πάνω σε καμία περίπτωση γιατί με την απορρόφηση νερού/cleanser από τη βάση του πινέλου θα έχουμε αλλοίωση της κόλλας που συνεπάγεται μάδημα του πινέλου ακόμα και αλλοίωση της λαβής.
× Δεν χρησιμοποιούμε θερμαντικά μέσα για άμεσο στέγνωμα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.
Προσέχουμε κατά το πλύσιμο όσο είναι δυνατόν το νερό να περιορίζεται στις τρίχες και όχι πιο ψηλά.
Απαλές κινήσεις!!!!

Δοκίμασε τα, δεν είναι κάτι δύσκολο και τα πινέλα σου θα μείνουν μαζί σου για πολύ καιρό, σα να μην έχουν χρησιμοποιηθεί. Επίσης το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί!0 Σχόλια