ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ✍

Τι εννοούμε οταν αναφερόμαστε  στη σωστή προετοιμασία του προσώπου  ώστε να λάμπουμε με ένα ελαφρύ μακιγιάζ τώρα το καλοκαίρι ;


Αρχικά να διευκρινήσω ότι καλοκαίρι και «βαρύ» μακιγιάζ  δεν πάνε παρέα . Αυτή την εποχή  το δέρμα μας παράγει περισσότερη λιπαρότητα  αν είναι μεικτό προς λιπαρό  ή αφυδατώνεται περισσότερο αν είναι ξηρό . Γι αυτό τον λόγο δεν φορτώνουμε το πρόσωπό μας με περιττά προιόντα . Οι δικοί μου μαγικοί κανόνες καθημερινής εφαρμογής για το καλοκαίρι είναι οι εξής :  • Σωστός καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ, με σαπούνι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Σε περίπτωση που νιώσουμε την ανάγκη, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά μέσα στη μέρα. 
  • Το ντεμακιγιάζ ανήκει σε αυτή την κατηγορία επίσης γι’αυτό και  δεν κοιμόμαστε ποτέ βαμμένες !
  • Η ενυδάτωση του προσώπου μας με μια ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για την αποφυγή της αφυδάτωσης που προκαλείται  από τη ζέστη και τον ήλιο. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας πριν οποιοδήποτε άλλο προιόν πρωί και βράδυ.  
  • Ο καλύτερος μας φίλος το καλοκαίρι είναι η αντηλιακή μας κρέμα που μας προστατεύει από την κακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση. Γι αυτό πριν βγούμε από το σπίτι απλώνουμε καλά την αντιλιακή μας και ανανεώνουμε  όταν χρειάζεται.
  • Ένα spray ιαματικού νερού θα χρήσιμο να έχουμε στην τσάντα μας για εκείνες τις στιγμές που η ζέστη είναι αφόρητη.
  • Μια φορά την εβδομάδα κάνουμε  και ένα scrub για απολέπιση αν δεν έχουμε προβλήματα ακμής.
  • Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη.Το μυστικό για την επιτυχία της είναι το νερό ,όσο περισσότερο νερό πίνουμε τόσο μειώνεται η πιθανότητα να αφυδατωθούμε και να κάνουμε ρυτίδες.
  • Η διατροφή μας πρέπει να εμπλουτίζεται με φρούτα καθώς οι βιταμίνες είναι φυσικά ανοξειδωτικά και βοηθούν στη λάμψη δέρματος και μαλλιών.
  • Όσον αφορά την παραλία απαραίτητα αξεσουάρ εκτός από το αντηλιακό μας είναι τα γυαλιά και το καπέλο για να ενισχύσουμε την προστασία από τον ήλιο.
  • Δεν πηγαίνουμε βαμμένες στην παραλία καθώς το θαλασσινό νερό μπορεί να αλλάξει τη σύσταση των προιόντων που χρησιμοποιήσαμε και τα προιόντα αυτά να μολύνουν τη θάλασσα.Τα βήματα ενός καλοκαιρινού απλού μακιγιάζ, εάν εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω σε καθημερινή βάση είναι τα εξής:


Καθαρισμός-ενυδάτωση προσώπου και χειλιών
αντηλιακή
primer (Λειαίνει την επιδερμίδα, γεμίζει τις τυχόν ρυτίδες που μπορεί να υπάρχουν και βελτιώνει τον τόνο της.)
ελαφρύ foundation και concealer
πούδρα στο Τ αν έχουμε λιπαρότητα
ελαφρύ contouring (όχι υπερβολές)
ρουζ-bronzer και highlighter προαιρετικά.
Μετά την εφαρμογή προιόντων και σε μάτια και χείλη ψεκαζόμαστε με ένα setting spray και είμαστε έτοιμες!

0 Σχόλια