ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΠΕΤΡΟΥ

Μπορούν τα φώτα και τα στολίδια να κάνουν τις μέρες των Χριστουγέννων γιορτινές και μέσα μας;
Αρκούν μόνο αυτά;
Μάλλον όχι αν η θλίψη είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας.

Πρέπει να μπείτε με το ζόρι στη διαδικασία της γιορτινής ατμόσφαιρας.....έτσι πιστεύτε;
Φυσικά και όχι....!!
Πάλη συναισθημάτων ίσον χαμένη πολύτιμη ενέργεια.

Είναι δικαίωμα σας να ζήσετε την περίοδο των γιορτών με το συναίσθημα που βγαίνει από μέσα σας και αν αυτό είναι η θλίψη...τότε ναι....ζήστε μέσα από αυτήν τις γιορτές.

Ακούγεται επώδυνο;...Ναι είναι!! Αλλά δεν είναι επίσης επώδυνο να παλεύετε να δείξετε ψεύτικη χαρά....να μοιράζετε ψεύτικα χαμόγελα;.....για ποιο λόγο;

Η γέννηση του Θεανθρώπου δεν φέρνει σαν γεγονός το αίσθημα της ανόητης χαράς αλλά το συναίσθημα της ελπίδας....για την ουσιαστική χαρά που έρχεται!

Αν κάτι πρέπει να επικρατήσει μαζί με την θλίψη λοιπόν είναι η ελπίδα!!
Αυτή κρατείστε την δυνατά.....θα είναι ο βοηθός σας για να πάτε παρακάτω.....
Χωρίς ελπίδα χανόμαστε....και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Αποφασίστε να μην μπείτε λοιπόν σε μια ''εμπορική'' χαρά.....η χαρά που κρύβεται μέσα στην ελπίδα είναι όχι μόνο αρκετή αλλά και πολύτιμη!

Φυσικά κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί...καλά εγώ....τα παιδιά μου...η οικογένεια μου,τι φταίνε; Γιατί να με βλέπουν θλιμμένη; Σίγουρα τους χαλάω την διάθεση,τους στενοχωρώ...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ενοχικό συναίσθημα αυτόματα σας δίνει ένα επιπρόσθετο βάρος.
Με ένα επιπλέον φορτίο το μόνο που θα καταφέρεται είναι να καταρακωθείτε εντελώς.

Μιλήστε ,εξηγείστε τους λόγους της θλίψη σας...ή αναφερθείτε σε αυτήν σαν ένα διαφορετικό συναίσθημα που... ναι..μπορεί να υπάρχει και στις γιορτές.

Όσο πιο ειλικρινά μιλήσετε για αυτό τόσο πιο ανάλαφρα θα νοιώσετε.

Όσο πιο δυνατά περάσετε το μήνυμα πως η θλίψη είναι μια προσωπική σας υπόθεση ,έχει να κάνει με σας και με αυτά που νοιώθετε τόσο πιο εύκολα θα συμπορευτείτε με αυτή πρώτα και με τους άλλους.

Μπορείτε να επιλέξετε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία ή ακόμα και να την εφεύρετε,πείτε την σαν παραμύθι στα παιδιά...μια ιστορία που θα δείχνει πως το συναίσθημα των γιορτών δεν είναι μόνο η χαρά που και αυτή πολλές φορές είναι ανούσια και τυπική αυτές τις μέρες!

Μπορεί να είναι η θλίψη ....μόνο που και αυτή ακόμα έχει μέσα τις ένα ελπιδοφόρο μήνυμα....γιατί εμείς κρατάμε και πρέπει να κρατάμε μέσα μας την ελπίδα...

Δείξτε τους και την άλλη πλευρά των γιορτών....πιστέψτε με θα είναι ένα ιδιαίτερα καλό μάθημα για εκείνα!
Ας δείτε μαζί  πέρα από τα φώτα, πίσω από τις σακούλες με τα παιχνίδια και τα δώρα,κάτω από τις ψεύτικες και χωρίς ουσίες σχέσεις...

Αποδείξτε πως οι μέρες αυτές μπορούν και έχουν μια πραγματικότητα διαφορετική που πρέπει να ξέρουν...
Πως η χαρά έχει αξία όταν είναι ουσιαστική
Πως η αλήθεια των Χριστουγέννων είναι αυτή που πρέπει να αναζητήσουν  και αυτή η αλήθεια δεν είναι μια επιγραφή με φωτάκια που αναβοσβήνουν και γράφει χαρά..
Είναι ένα βιβλίο με πολλές σελίδες όπου τα συναισθήματα εναλλάσσονται,όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους.
Και θα πρέπει να είμαστε συμφιλιωμένοι με τα συναισθήματα μας,να τα βιώνουμε,να μην τα καταπιέζουμε στην πρέσα του πρέπει.
Απελευθερωθείτε από τύψεις και ένοχες....
Ζήστε τη θλίψη αν αυτή νοιώθετε και συμφειλιωθείτε μαζί της....περνώντας την κατάσταση που βρίσκεστε με τρόπους όπως αυτόν που αναφέραμε στα παιδιά... 

Απενοχοποιειθείτε μέσα από την ''επικοινωνία'' των συναισθήματων σας.......και ίσως τελικά αυτό να είναι το μονοπάτι που θα αφαιρέσει κομμάτια θλίψης από μέσα σας..
Ίσως κάπου σε αυτό να νοιώσετε την ''δική'' σας χαρά όπως εσείς θα την αισθανθείτε...
Σίγουρα όμως θα νοιώσετε πιο απελευθερωμένοι ως  άτομα....
Και αυτός είναι ο στόχος.....0 Σχόλια