Ήρωες μιας άλλης εποχής….- Γράφει η Litsa Mer 


Ήρωας….. κατά την Αρχαιότητα ήταν ένα μυθολογικό πρόσωπο που συνήθως ξεχώριζε για την ανδρεία του.
Ήρωας….. σήμερα, είναι ο άνθρωπος εκείνος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας.
Την εποχή που διανύουμε, λόγο της πανδημίας του «κορονοιού», ακούστηκε και γράφτηκε πολλές φορές η λέξη «Ήρωας» για κάποιους ανθρώπους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για όλους εμάς.
Ήρωας….. ο καθένας ξεχωριστά στο πόστο του, μα όλοι με έναν κοινό σκοπό! Προτεραιότητα ο συνάνθρωπος!  
Ήρωας….. είναι ο γιατρός και ο νοσηλευτής, που παλεύει καθημερινά και βρίσκεται στο πόστο του, για να εξετάσει, να θεραπεύσει και να προλάβει τυχόν εξάπλωση του ιού.
Ήρωας….. είναι το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που παλεύει για τις προλήψεις νέων νοσηλευτών, επιπλέον υλικών (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) κ.α.
Ήρωας….. είναι ο πυροσβέστης ή ο αστυνομικός εκείνος, που κάνει βάρδια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ήρωας….. είναι ο υπάλληλος των super market, ο όποιος παραμένει στο πόστο του για να μπορούμε όλοι μας να προμηθευτούμε τα απαραίτητα ώστε να «μείνουμε σπίτι» 
Ήρωας….. είναι ο υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών, ο οποίος διακινδυνεύει με το να «μπει στο σπίτι» του καθένα και να του φτιάξει την βλάβη του τηλεφώνου - ίντερνετ ή να του βάλει την σύνδεση της γραμμής, αφού πλέον κάποιος μπορεί να πεθάνει γρηγορότερα από το να μην έχει ίντερνετ, από το να κολλήσει τον ιό. 
Σήμερα και με όλα τα τεκταινόμενα, υπάρχουν και εκείνοι οι «Ήρωες» , που για λίγο έχουν ξεχαστεί από τα κανάλια λόγο πανδημίας.
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που βρίσκονται στα σύνορα μας και παλεύουν με μεγαλύτερο εχθρό από τον ιό.
Είναι εκείνοι οι άνδρες που ανήκουν σε κάθε «σώμα» , λιμενικό, αεροπορία, πεζικό, ναυτικό, και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα και σεβασμό στον καθένα από εμάς. Μένουν εκεί…. Στα σύνορα.
Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους « Ήρωες μιας άλλης εποχής….» , σεβάσου τους και κάνε το καθήκον - έργο τους πιο εύκολο!
«ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ» , γιατί «ΕΣΥ έχεις αυτήν την επιλογή, ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ!»

0 Σχόλια