Είσαι έτοιμος να κάνεις μια υγιή σχέση;-Γράφει η Litsa Mer

Διφορούμενες απαντήσεις θα παρθούν σε αυτό το ερώτημα.
Που θα ποικίλουν ανάλογα με το πώς έχει φανταστεί ο καθένας την ιδανική ερωτική σχέση στο μυαλό του.
Αυτός ο άνθρωπος συνηθίζεται να λέμε (γυναίκα ή άνδρας, ανάλογα την περίπτωση) είναι δικός μου.  
Μα τι σημαίνει η λέξη δικό μου;
Δικό μου, είναι αυτό, που μπορώ να το έχω ανά πάσα στιγμή στη ζωή μου, ανεξαρτήτου συνθήκης.
Ένας άνθρωπος, ανεξαρτήτου φύλου δεν μπορεί να είναι δικός σου. Αφενός γιατί η παραπάνω συνθήκη είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.  Αφετέρου γιατί ο άνθρωπος, είναι, σώμα, ψυχή, μυαλό και οι άνθρωποι θα είμαστε πάντα μακριά ο ένας από τον άλλο αφού η σκέψη μας είναι απροσπέλαστη.
Σαν παιδιά μεγαλώνουμε με παραμύθια που λένε για πριγκίπισσες και πρίγκιπες, για μια αγάπη για πάντα μαζί, μεγαλώνουμε με ένα… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα...
Ενηλικιωνόμαστε και παρατηρούμε πως δεν είναι όλα τόσο μαγικά, πως υπάρχουν και αλλά που δεν μας μάθανε, πως δεν ακούσαμε όλη την αλήθεια στα παιδικά μας χρόνια.  
Μια υγιής σχέση, επιτρέπει και στους δύο συντρόφους να αισθάνονται ανεξάρτητοι.
Με βασικά χαρακτηριστικά τα όρια και η επικοινωνία.
Σπουδαίο πράγμα να δέχεσαι τα όρια του συντρόφου σου, μα όταν τον αγαπάς πραγματικά χρειάζεται να του δίνεις τον χώρο και τον χρόνο να δημιουργήσει.  Χρειάζεται να νιώθει ελεύθερος μέσα στην ερωτική σχέση.
Μην ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος πριν μπει σε σχέση ήταν μοναχικό και ανεξάρτητο ον,  είχε την ζωή του και τα όνειρα του, είχε τις παρέες του και τις δραστηριότητες του.
Αν θες να έχεις μια υγιή σχέση, πρέπει να δεχτείς τον άλλο ολοκληρωτικά, με τις καλές και τις κακές στιγμές του. Χωρίς πίεση, χωρίς γκρίνια.  Χωρίς ψευδαισθήσεις.
Ας τον ελεύθερο… Γιατί μόνο τότε θα είναι πραγματικά δικός σου.
Όταν από δική του επιλογή, θα θελήσει να σε βάλει στις παρέες του, όταν από δική του επιλογή θα σε κάνει κομμάτι της ζωής του.  Όταν από δική του επιλογή θα θέλει να αγκαλιάζει το δικό σου κορμί παρόλο τις  επιλογές – ευκαιρίες που θα του δίνονται.
Γιατί θα γνωρίζει πως μαζί σου είναι αλλιώς, μαζί σου θα είναι αυθεντικός, χωρίς πρέπει και μη. Χωρίς κανόνες και απαγορεύσεις. Ολοκληρωτικά και ελεύθερα. 

0 Σχόλια