ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ - ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ;

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ - ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ;


Στρογγυλή Θεά - Το χρήμα φέρνει τελικά την ευτυχία; 
-Γράφει ο Μάρκος Βούρβαχης


Γεια σας φίλες μου και φίλοι και συνοδοιπόροι του crete on air απανταχού της πλάσης!Ονομάζομαι Μάρκος Γεωρ. Βουρβαχης κ μαζί θα ταξιδέψουμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου κ γενικά των ΣΠΟΡ. Γίνετε ένα νέο ξεκίνημα εδώ με new entry στην ενότητα των αθλητικών με σκοπό την ψυχαγωγία σας για όσους έχουν το μεράκι της στρογγυλής θεάς! Ελπίζω το εγχείρημα αυτό, να το απολαύσετε κ να μακροημερεύσει. Είμαι κάτοικος Ηρακλείου με καταγωγή απ τις Δαφνές κ το Ασφένδου Σφακίων. Είμαι ένας κλασσικά μέσος εργαζόμενος πολίτης όπως οι πιο πολλοί μας εδώ μέσα, Ασχολούμαι ΚΑΘΑΡΑ ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, και εύχομαι το πάθος κ η "τρέλα" μου να γίνει ψυχαγωγία για εσάς φίλοι μου του crete on air.

Καλή αρχή λοιπόν!


ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ..?

Με αφορμή και πηγή έμπνευσης τον πρόσφατα λήξαν τελικό του Champιοns League, μας άφησε με κάποιες διαπιστώσεις, συμπεράσματα και τροφή για σκέψη! Είχαμε λοιπόν τον απόλυτο ΤΕΛΙΚΟ: (Αν κ μας απογοήτευσε κατά τη διάρκεια του..)Από την μια ήταν η Bayern Munich. Η πιο πετυχημένη ομάδα της Bundesliga ever.. λάτρης της γερμανικής φιλοσοφίας και μοντέλου του ποδοσφαίρου όπως: στιβαρές δομές, μεθοδικότητα και ανάπτυξη στο χτίσιμο της ομάδας και το στιλ παιχνιδιού της, όλοι εργάζονται και μάχονται για το σύνολο: πειθαρχία και σκληρή προπόνηση, τεχνοκρατική διοίκηση. Και το κυριότερο άκρως σοφή στις μεταγραφές της. Παίζει και να είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το καλύτερο club ανά τον κόσμο στο θέμα διαχείρισης κ επιλογής μεταγραφών. Και από την άλλη έχουμε την Paris Saint Germain: την Φαντεζι, Νεόπλουτη ομάδα της πόλης του φωτός. Με πολλά στοιχεία στο στιλ παιχνιδιού της από Γαλλική σχολή ποδ/ρου. Ιδρυμένη μόλις στις 12/8/1970 !Πριν την εξαγορά της απ τους Καταριανους το 2011, ήταν ένα νέο και από τα καλά club που πρωταγωνιστούσαν στο Championά. Όταν όμως πέρασε στα χεριά του κ. Ελ Κελαιφί κ στο fund του Qatar το 2011, το club γιγαντώθηκε! Μες την πάροδο των 9 χρόνων έχουν επενδυθεί συνολικά για το χτίσιμο της ομάδας, πάνω από 1.400 000 δις.€ !!!  όταν οι καταριανοι αγόραζαν το club και είχαν ως πλάνο και στόχο τους η PSG από μια καλή ομάδα του πρωταθλήματος να την απογείωναν σε ένα πανίσχυρο club που θα δυνάστευε σε Γαλλία κα Ευρώπη. Κ θα έβαζε την θέση του ανάμεσα στα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου. Είναι όμως έτσι??

  Όταν ξεκίνησε ο Ελ Κελαιφί κ η κομπανία του, είχαν μεγάλα όνειρα! Απ’ το 2011 κ συστηματικά διοχέτευαν κάθε χρόνο πακτωλό χρημάτων στην transfermarkt για φτάσουν ή κ να ξεπεράσουν σε ράστερ ακόμα clubs όπως η Real & η Barca. Με αποκορύφωμα την αγορά του Neymar gr. Τον Αύγουστο τ 2017 απ την Βarcelona με το τίναγμα της μπάνκας στα 222 εκ.€ !!! (H ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά έως κ σήμερα που γράφω.) + τους προπονητές, + τους μάνατζερ + τους τεχνικούς διευθυντές που έχει αλλάξει κ ακριβοπληρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Κ τι επέτυχε?? Σαφώς κ ψήλωσε το ανάστημα της κ ανέβασε το status quo της.Σαφώς κ έγινε πιο ανταγωνιστική κ καλύτερη ομάδα εντός κ εκτός συνόρων. Με τα δις. Των Αράβων απέκτησε μεγαλύτερη αίγλη κ κύρος. Αλλά μετά τόσων κόπων κ βασάνων, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ΔΕΝ την πήρε! Ταπεινή μου πάντα άποψη είναι, ότι την πάτησε! Έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με την πληθώρα χρημάτων που διαθέτει κ μπορώντας να αγοράζει τον αφρό βγαίνοντας στην αγορά.. ότι θα κάνει έτσι υπερομάδα, κ με βάθος 4-5 χρόνων θα Ξεκινήσει να σαρώνει στο πέρασμα της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ! Όλες οι σωστές ομάδες κ δη, οι μεγάλες φροντίζουν από μικρές,, κ γίνονται μεγάλες! Τα σοβαρά club αυτού του πλανήτη κ στην πορεία γίνονται τεράστια βασίζονται στα εξής στοιχειά: δυναμική/ Παράδοση/παλαιότητα. ΛΑΟΣ. Σωστή δόμηση/ακαδημίες Ικανοί κ έμπειροι άνθρωποι στα σωστά πόστα. Σκληρή δουλειά πάνω σ ένα βασικό κ σταθερό κορμό κ με της κατάλληλες προσθαφαιρέσεις. Έξυπνες μεταγραφές. Θέληση για νίκη κ νοοτροπία νικητή!

Αυτή είναι η συνταγή για να γίνει ένα club τεράστιο. Κ η Παρί.. έχει φτάσει κάπου στην μέση.. έχει κάνει βήματα, αλλά για να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους, θέλει ακόμα δουλειά! Σωστή διαχείριση. Χτίσιμο νοοτροπίας! Κ προσήλωση στον στόχο. Κ τότε θα έρθει η grande επιτυχία εκ του φυσικού. Η αλήθεια είναι, ότι 9 χρόνια επενδύσεων είναι πολλά!! Αναλογικά με τα χρόνια της Chelsea κ το project του Ambramovic.: αγορά: 2004. 1ος μεγάλος τελικός 4 χρόνια μετά 2008. 1ος μεγάλος τίτλος 8 χρόνια μετά. 2012. Εναντίον της Bayern κατά διαβολική σύμπτωση. Ας μην γελιόμαστε, στο σημερινό ποδόσφαιρο χωρίς λεφτά δεν είσαι τίποτα. Με τα τωρινά δεδομένα εάν δεν έχεις ένα αρκετά καλό budget δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτα αξιόλογο στην Ευρώπη. Money makes the rules including  football.. Αλλά κ από την αντίπερα όχθη κ στην προκείμενη περίπτωση της Παρί.. ο αμύθητος πλούτος δεν φέρνει ΠΑΝΤΑ την ευτυχία! (Το ίδιο ακριβώς ισχύει κ για την ΜAN. CITY που θα αναλύσουμε σε άλλο κείμενο) Γιατί??? Γιατί οι επιτυχημένες ομάδες είναι τελικός αυτές που σκορπάν τα λεφτά τους με σύνεση.Έχουν πρόγραμμα και διάρκεια σε βάθος χρόνου! Κ το κυριότερο έχουν αθλητικό εγωισμό κ ατσαλωμένη ψυχή νικητή. (Μην ξεχάσω να παραλείψω κ την εύνοια της UEFA Βέβαια σε κρίσιμα σφυρίγματα..)

Ελπίζω να το απολαύσατε, κ να το βρήκατε ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ πολύ φίλες κ φίλοι μας!

Τα ξαναλέμε σύντομα μ ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα.

Μέχρι τότε να είστε πάντα καλά!

 

 

0 Σχόλια