Αγαπάς ή Φοβάσαι - Γράφει η Litsa Mer

Σίγουρα πολλές φορές έχουμε συναναστραφεί ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι έχουμε πληγωθεί από ανθρώπους που κάποτε αποτελούσαν κομμάτι της ζωής μας.

Όταν πληγωθείς αργά η γρηγορά η πληγή κλείνει, όμως όπως συμβαίνει συχνά το σημάδι μένει εκεί να μας θυμίζει τι περάσαμε, τι δώσαμε, τι  αντέξαμε. 

Θα έχεις ακούσει πως ο τρόπος που εξελισσόμαστε έχει να κάνει με το πως βλέπουμε και το πως αντιμετωπίζουμε τις πληγές που έχουμε βιώσει. Δηλαδή αν τις αντιμετωπίζουμε σαν μαθήματα που ήρθαν να μας μάθουν κάτι.

Το ερώτημα είναι…. Μένουμε ίδιοι; Συμπεριφερόμαστε το ίδιο στο μέλλον, έπειτα από μια πληγή που βιώσαμε;

 

Αγαπάς ή Φοβάσαι…. Να δεθείς με τον επόμενο άνθρωπο που θα έρθει στη ζωή σου.

Σίγουρα όποια κι αν είναι η απάντηση που θα δώσεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον είσαι καχύποπτος με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

Αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είναι μόνο μια λέξη… «αφέσου»

Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει ο κόσμος κι αν χαλάσει, αν είναι ο άνθρωπος αυτός που μπήκε στη ζωή σου να είναι ο άνθρωπος σου… θα συμβεί μαγικά.

Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω… μα υπάρχουν άνθρωποι που είναι σαν να τους ξέρεις καιρό, σε καταλαβαίνουν από ένα βλέμμα και σου δείχνουν πόσο σημαντικός είσαι στη ζωή τους με μικρές καθημερινές πράξεις. Αρκεί να μπορείς να διακρίνεις τις λεπτομέρειες. Να «ακούς» το σ’ αγαπώ που λένε μέσα από τις πράξεις τους τα απλά καθημερινά λόγια που σου λένε…. 

·         Να προσέχεις….

·         Νερό ήπιες σήμερα;

·         Έφαγες;

·         Είσαι καλά;

·         Φόρεσε την ζακέτα σου, κάνει κρύο..

Λόγια απλά, που δεν τους δίνουμε σημασία, όμως αν τα προσέξεις κρύβουν μέσα τους όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου.

Όποια κι αν είναι η απάντηση σου στο ερώτημα…. Αγαπάς ή Φοβάσαι;

Να σου θυμίσω πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός όπως εσύ. Αφέσου στο να  ανακαλύψετε ο ένας τον άλλο.

 Η μαγεία ξεκινά όταν αρχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτήν! Η σπηλιά που φοβάσαι να εξερευνήσεις, κρατάει τους θησαυρούς που αναζητάς!

 

 


0 Σχόλια