ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ

 

Τί δεν είναι αγάπη - Γράφει η Litsa Mer

Υπάρχουν πολλές σχέσεις και πολλά είδη αγάπης… Φιλική, ερωτική, επαγγελματική, συγγενική… 

Η αγάπη είναι καθαρά υποκειμενική, διότι την βιώνουμε πάντα με βάση τον χαρακτήρα μας, τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει, το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο προερχόμαστε. 

Υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες, απαράβατοι θα έλεγα, στο τι είναι και στο τι δεν είναι αγάπη, μιλώντας κυρίως για τις ερωτικές σχέσεις.

Όταν αγαπάς κάποιον, η αγάπη σου πρέπει να είναι αυτόφωτη. Αγαπάς τον άλλο γιατί τον αγαπάς, όχι γιατί περιμένεις ανταλλάγματα, δεν χωράνε όροι στην αγάπη. Δεν σε αγαπώ γιατί προσδοκώ κάτι. Η προσδοκία είναι απαίτηση. 

Σε αγαπώ σημαίνει πως έχω την δύναμη, να αλλάζω προτεραιότητες. Γιατί όταν αγαπάς, παύεις να είσαι εσύ και γίνεσαι εσύ κι ο άλλος ένα. Αυτό σημαίνει, πως ίσως κάποιες φόρες χρειαστεί να ακούσεις από τον άλλο πράγματα που δεν θα σου είναι ευχάριστα σαν συζήτηση, όμως αν έχει ανάγκη να στα εκφράσει, κάτσε και άκουσε τον, σε θεωρεί περισσότερο δικό του άνθρωπο από όσο νομίζεις.  

Αγάπη είναι να αφήνεις τον άλλο ελεύθερο ν’ αποφασίσει για το μέλλον της ζωής του… Ώστε να είναι μαζί σου συνειδητά, από επιλογή.

Αγάπη δεν είναι να με διαλέγεις επειδή δεν έχεις κάποιον άλλο.

Καταλαβαίνω να κουράζεσαι από κάποιες συμπεριφορές, κατανοώ τί σημαίνει να θέλεις και καμιά φορά να απαιτείς πράγματα κυρίως όταν μιλάμε για μακροχρόνιες καταστάσεις. Δεν καταλαβαίνω όμως, όταν αγαπάς κάποιον να τον έχεις στο περίμενε. Όταν αγαπάς δεν παίζεις με την πιθανότητα να χάσεις τον άλλο. Όταν αγαπάς δεν είσαι ένας μπερδεμένος άνθρωπός αλλά ένας ερωτευμένος άνθρωπος, που θέλεις τον άλλο απερίσπαστό κομμάτι της ζωής σου. 

Αγάπη δεν είναι να εγκαταλείπεις την προσπάθεια επειδή δεν έγιναν / πήγαν τα πράγματα όπως τα προγραμμάτιζες. 

Γιατί στην αγάπη δεν χωράνε προγραμματισμοί. 

Αγάπη δεν είναι η συνήθεια.. 

Αγάπη δεν είναι να περιμένεις καρτερικά ένα σημάδι του, ότι σε σκέφτεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και αυτός να μη στο δίνει!

Αγάπη δεν είναι να σε θυμάται οπότε σε έχει ανάγκη ή χρειάζεται να ακούσει όμορφα λόγια!

Κι αν με ρωτάς ποια είμαι εγώ που στα λέω..

Είμαι μόνο κάποια που αναζητά την αγάπη, μαθαίνοντας πρώτα τι δεν είναι η αγάπη.

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο…. « Όσοι αγαπούν…. Δεν απαιτούν, δεν επαιτούν, ούτε απατούν» 

Δεν γνωρίζω αν βρω την αγάπη και τον άνθρωπό που έχω πλάσει στην φαντασία μου.

Μα είμαι σίγουρή πως κάπου υπάρχει εκείνος ο ειλικρινής, ευαίσθητος, συντροφικός άνδρας. «μια αντρική Λίτσα…» όπως τον αποκαλώ .

0 Σχόλια